× Close languages

Holtab levererar ställverk när sjukhus moderniserar

Holtab levererar ställverk när sjukhus moderniserar

När Länssjukhuset Ryhov i Jönköping byggde nytt och rustade upp kraftförsörjningen såg Holtab till att det fanns moderna ställverk på plats. Leveransen skedde snabbt och i nära samarbete med beställaren Linjemontage.

Länssjukhuset Ryhov i Jönköping ansvarar för vården till länets samtliga invånare och har över 3 000 anställda. Varje dag sker 4 000 besök och sjukhusets många byggnader breder ut sig över ett stort område i staden.

 

Omfattande projekt

I knappt ett år har Linjemontage funnits på plats för att jobba med sjukhusets upprustning. En helt ny byggnad med vård- och utbildningsplatser byggs, samtidigt som en stor del av sjukhusets nuvarande kraftförsörjning byts ut och rustas upp.

När Linjemontage behövde moderna lågspänningsställverk med full energiövervakning vände man sig till Holtab.

– Detta är en av våra största sjukhusentrepenader någonsin inom Linjemontage. När vi är klara kommer sjukhuset att vara väldigt driftsäkert, säger Dennis Månsson som är projektledare på Linjemontage i Grästorp.

 

“Extremt snabbt”

Holtab har levererat sammanlagt åtta lågspänningsställverk av typen CMS. Tre av dem har monterats i den nya byggnaden som håller på att uppföras. De finns i tre olika rum i källaren.

– Holtab levererar till oss på plats. Det är väldigt lättmonterat och att de byggde så stora ställverk på bara ett par veckor är extremt snabbt, säger Dennis Månsson.

Linjemontage, som har 12 kontor i Sverige och Norge, har även tidigare erfarenhet av att jobba med Holtab. Relationen företagen emellan är nära och tillitsfull.

– De svarar alltid när man ringer och har vi något strul så skickar de någon som snabbt kommer och tittar på det. Det är likadant om man vill ha någon justering innan leverans, då ringer man bara upp konstruktören och pratar om det. Det är lättarbetat, helt enkelt.

Länssjukhuset Ryhov i Jönköping ansvarar för vården till länets samtliga invånare och har över 3 000 anställda. En helt ny byggnad med vård- och utbildningsplatser byggs, samtidigt som en stor del av sjukhusets nuvarande kraftförsörjning byts ut och rustas upp.

Ordning och reda

Dennis Månsson på Linjemontage framhåller att Holtab är duktiga på att hålla ordning och reda. Det gäller både arbetet med tidsplaner och hur det ser ut på fabriken i Tingsryd.

– Holtab har väldigt tydliga tidsplaner för leverans och produktion. När jag har varit på produkttester i deras fabrik har det varit rent och fräscht. Det gäller inte bara i lokalen där vi testar, utan hela deras fabriksområde är likadant. Det märks att det inte är någon stress, de har bra ordning på alla grejer och det är städat överallt, säger han.

– Sen är ju priset så klart väldigt viktigt. Så är det. Vi får kvalitet till ett bra pris, säger Dennis Månsson.

Holtab levererar sammanlagt åtta lågspänningsställverk av typen CMS.

Utmaning

Länssjukhuset Ryhov i Jönköping bygger nytt för att kunna ta emot fler patienter och rustar samtidigt upp sin kraftförsörjning. Det är stora investeringar för Region Jönköping där det gäller för leverantörerna att jobba med korta leveranstider och att hitta rätt prisnivå.

Lösning

I nära samarbete hittade Holtab och Linjemontage lösningar för att på kort tid bygga åtta ställverk. Ställverken byggdes med noggrant utvalt material och med modern teknik.

Detaljer:
8 stycken 400V-ställverk av typen CMS, form A4 med märkström från 400A-3200A
Kortslutningshållfast 70kA, 1s
3 stycken transformatorburar sammanbyggda med ställverket
Skenbryggor 3200A

Resultat

Tillförlitliga och personsäkra ställverk har levererats. De har effektbrytare med kommunikation som mäter såväl energi, elkvalitet samt varnar vid jordfel vilket är viktigt på sjukhus.

Ansvariga får larm om något onormalt inträffar samt information om drifttimmar och kontaktslitage. Det gör det lättare att planera underhåll.

Ljusbågsvakter kopplar snabbt ifrån en felaktig del av ställverket. Det är ett effektivt personskydd och begränsar även skador om något internt fel mot förmodan inträffar.

Läs mer om vårt erbjudande och hitta en lösning tillsammans med oss >>

Vill du veta mer kontakta

Anders Haglund

Anders Haglund

Industri

070-590 80 83

anders.haglund@holtab.se

Fler Referenser