× Close languages

Med Tesla för nya innovationer

Med Tesla för nya innovationer

Holtab har levererat ett flertal kundanpassade nätstationer till Tesla, helt anpassade för deras Supercharger-koncept. Målsättningen är att driva utvecklingen av produkter för morgondagen laddinfrastruktur.

Samarbetet mellan Holtab och Tesla började redan 2015 och de första leveranserna av nätstationerna gjordes i början på 2016. Det handlar om löpande leveranser av stationer som är bestyckade med mellanspänningsnätverk, mätfack för debiteringsmätning och transformatorer anpassade för superchargerenheterna.

– Vi har viktig kunskap kring nätägarnas krav på anslutande kunder, vilket gör att vi kan agera som en länk mellan Tesla och nätägarna. Vi har även kunnat lösa de önskemål som ställdes på snabba leveranser, vilket ur ett större perspektiv möjliggjort en allt snabbare utbyggnad av laddinfrastrukturen, säger Carl-Fredrik Gyllenhammar som är försäljningsingenjör på Holtab.

 

Fördjupat samarbete

Christian Marcus var tidigare Regional Manager Nordics för Teslas division Vehicle Charging. Han fick ett gott intryck av Holtab redan när bolagen började sina allra första samtal.

– Vår första kontakt var redan under 2013 när Holtabs danska försäljningskontor hörde av sig. På den tiden köpte vi inte egna transformatorer, men när vi började göra det och skulle in i Sverige kontaktade vi Holtab och några andra leverantörer. Sedan föll valet på att fördjupa samarbetet med Holtab.

Han beskriver samarbetet som lösningsorienterat och konstaterar att Holtab håller vad man lovar, på utsatt tid.

– De har en god kommunikativ struktur, är snabba och mycket duktiga på det de håller på med. Tesla är mycket nöjda med samarbetet.

holtab_natstation_tesla_laddstation

 

Helhetskoncept för framtiden

Holtabs övergripande mål är naturligtvis att möta Teslas projektspecifika krav, men också att lära sig mer kring utvecklingen av lösningar inom emobility. Ambitionen är att vara en ledande leverantör av produkter inom området.

– På Holtab är våra kärnvärden kunskap, service och samarbete. Arbetet vi har gjort, och gör, tillsammans med Tesla bygger helt på dessa viktiga värdeord. Tillsammans har vi skapat ett skräddarsytt helhetskoncept för framtiden, konstaterar Carl-Fredrik Gyllenhammar.

De produkter som har levererats hittills har handlat om nätstationer och transformatorer till Teslas expanderande infrastruktur av snabbladdningsstationer. Vad framtiden för med sig vet man inte riktigt. Utvecklingen inom emobility går i snabb takt och Carl-Fredrik menar att det finns en rad olika utmaningar att hantera.

– För Holtabs del gäller det att fortsätta ta fram bra produkter och bidra till utvecklingen. För ju fler elbilar i Sverige, desto smartare tekniklösningar måste fram.

Vill du veta mer kontakta

Carl-Fredrik Gyllenhammar

Carl-Fredrik Gyllenhammar

Spårtrafik • Emobility

073-232 78 48

carl-fredrik.gyllenhammar@holtab.se

Fler Referenser