× Close languages

Kraftförsörjning på Moskogen

Kraftförsörjning på Moskogen

För att skilja matavfall från restavfall byggde man i Kalmar län en sorteringsanläggning i Moskogen. Holtab ansvarade för strömförsörjningen i anläggningen.

Avfallsanläggning Moskogen är Kalmar Läns största avfallsbehandlingsanläggning. Den tar emot avfall från fem medlemskommuner, Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn och Torsås, samt Borgholms kommun.

– Det var ett unikt projekt för oss, berättar Holtabs projektledare Michael Johansson. Traditionellt sett bygger vi våra stationer på fabriken i Tingsryd och levererar färdiga byggnader, men för Moskogen byggde vi på plats.

Uppdraget genomfördes tillsammans med Elcom i Karlshamn, där Holtab levererade utrustningen och Elcom ansvarade för inkopplingarna.

– Vårt mål var att leverera en modern, robust och pålitlig anläggning som dessutom skulle vara användarvänlig och innehålla material från etablerade tillverkare som ABB, Schneider Electric, Cubic och Beijer Electronics, säger Anders Haglund, som var ansvarig för försäljningen från Holtabs sida.

– Eftersom vi är fabrikatsoberoende kunde vi välja att använda det material vi ansåg mest prisvärt och användarvänligt, men samtidigt vara noga med att det skulle vara från etablerade leverantörer så att våra kunder kan få service även efter garantitiden, konstaterar Anders.

Elcoms ansvarige projektledare var Arne Ericsson. Han är mycket nöjd med samarbetet.

– Ja, det fungerade bra hela vägen. Holtab levererade ställverksutrustningen helt enligt plan och vi skötte montaget. Det tog väl tre månader sammanlagt och projektet drabbades inte av några förseningar eller annat strul. Jag är själv mycket nöjd måste jag säga!

Beställarens projektledare, Peter Mellbo, håller med.

–Allt har fungerat precis som jag har förväntat mig. Holtab är en mycket bra partner som är på tårna och lyhörda inför våra önskemål. Det var första gången jag personligen samarbetade med dem, men jag tycker det var en bra resa vi gjorde tillsammans. Det märks att de kan sina saker och levererar bra kvalitet – såväl personal- som utrustningsmässigt.  

Fler Referenser