× Close languages

Teknikintresserad? Bli en av Holtabs nya produktchefer

Teknikintresserad? Bli en av Holtabs nya produktchefer

Brinner du för affärsstrategiskt arbete och vill du vara med och forma morgondagens hållbara lösningar inom nätstationer och lågspänningsställverk. Holtab erbjuder nu innovativa och spännande roller som produktchef inom nätstationer alternativt lågspänningsställverk.

Rollen som produktchef

Produktchef inom nätstationer respektive lågspänningsställverk är nya roller på Holtab och du kommer arbeta för en långsiktig lönsam tillväxt genom att utveckla och förvalta produkterna. Med hjälp av analyser skapar du en god bild av marknadssegmentet, både ur konkurrens- och kundperspektiv. Du hanterar Holtabs produkter genom hela livscykeln och äger specifikationen för både teknik och marknad. Genom målsättning och kostnadsövervakning förmedlar du information till de operativa funktionerna i bolaget, allt för att maximera konkurrenskraft och lönsamhet.

Gällande nyutveckling tänker vi att vår nya produktchef tar en aktiv roll i hela utvecklingsprocessen, från definiering av produkt- och tjänsteplan till produktlansering. Du initierar och driver kommunikations- och marknadsföringsstrategier samt skapar kundvärdeserbjudanden per segment och kanal för såväl nya som existerande produkter. Utöver detta driver du affärsplaneringsprocessen och definierar prissättningsstrategier. Rollen ger också möjlighet att driva tvärfunktionella och organisationsöverskridande produktinnovationsteam.

Vem vi söker?

Vi söker dig med högskoleutbildning inom el eller teknik, alternativt inom marknad men med erfarenhet inom elområdet. För att lyckas i rollen har du erfarenhet av låg- och mellanspänningsställverk, nätstationer och kraftanläggningar samt av produktledning. Erfarenhet inom hållbarhetsarbete med fokus på miljö och produkt samt projektledning vid utveckling av tekniklösningar ser vi som meriterande. Likaså kännedom om Holtabs kunder, produkter och produktområde.

Du har en god förmåga att analysera marknad i relation till kund, konkurrenter och produktsortiment samt bedöma kommersiell nytta för produkten. Du har dessutom en grundläggande förståelse för produktens tekniska aspekter, erfarenhet av att dimensionera elkraftsanläggningar och skriva kravspecifikationer

Vi värdesätter både erfarenhet och personliga egenskaper och letar efter en kreativ och nytänkande produktchef som har en god förmåga att fatta beslut utifrån både affärsmässiga och marknadsmässiga perspektiv. Utöver detta har du en god kommunikativ förmåga och trivs i en roll där nästa steg inte alltid är givet och du kan ta egna initiativ.

Det här erbjuder vi

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Holtab har kontor utspridda över hela Sverige och vi ser helst att placering blir i närheten av befintliga kontor eller vid vårt huvudkontor i Tingsryd. Dessutom får du en omfattande introduktion för att smidigt kunna ta dig an dina arbetsuppgifter och komma in i företaget.

Du kommer jobba i en dynamisk arbetsmiljö där de hierarkiska strukturerna är utsuddade, teamkänslan är mycket hög och möjligheterna att påverka är större än vanligt. På Holtab strävar vi efter både personlig och professionell utveckling.

Vi är stolta över att ha blivit utsedda till Karriärföretag 2023 och 2024

Holtab har äran att vara utnämnda till Karriärföretag 2023 och 2024. Vi tror starkt på vikten av att skapa en arbetsplats där alla känner sig värdefulla och uppskattade, en plats där din karriär och personliga utveckling står i centrum.

Vill du veta mer och ansöka

Kontakta gärna rekryterande chef Peter Ackebjer på telefon 070-825 30 30 eller personalchef Pernilla Sundén på telefon 070-148 00 30.

Vi tillämpar ett löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen. Ansök därför så snart som möjligt men senast den 11 augusti 2024Plats för utveckling

Holtab är en av Nordens ledande leverantörer av lösningar för kraftöverföring. Hos oss möts du av en intressant vardag, med målet att utveckla smartare lösningar för morgondagen. Våra korta beslutsvägar och vårt höga medarbetarengagemang är något vi verkligen värnar om. Tillsammans har vi kraft att förändra.