× Close languages

Forma framtiden som elkonstruktör på Holtab

Forma framtiden som elkonstruktör på Holtab

Vill du vara en del av ett team som arbetar med elkonstruktion av projekt och produkter för energiomställningen i samhället? Har du erfarenhet av system- och anläggningskonstruktion, eller är relativt nyutbildad, har vi en utmaning för dig!

Rollen som elkonstruktör

Med hjälp av främst CAD-program, ritar du elkonstruktion för låg- och mellanspänningsställverk, transformatorer, relä- och kontrollutrustning samt larm och övervakning. Du får underlag från säljare och projektledare och bidrar till kvalitetssäkring av order för att uppfylla kundens förväntningar. Att ta fram bygghandlingar som godkänns av kund före produktionsstart är en del av jobbet.

Vi frågade vår kollega Andreas Bäckström som är elkonstruktör inom en av våra tillverkande divisioner om han kortfattat kan beskriva vad Holtabs elkonstruktörer gör:

  • Vi får ett underlag från en säljare och vi går igenom kundens önskemål av elektriska komponenter samt tar fram en lösning som kunden sedan får godkänna. Vi samarbetar med mekkonstruktörerna som förser oss med stationsritningar och med hjälp av CAD ritar vi in det elektriska komponenterna i stationen. Vi ritar enlinje- och kretsschema. Det är allt från enklare order som går relativt snabbt att rita till mer komplicerade order som kan ta flera dagar att rita.

Inom Holtab har vi två tillverkande division, Produkt och Projekt. I division produkt tillverkar vi de mer standardiserade produkterna och i division Projekt tillverkas de större och mer tekniska produkterna. Oavsett vilken division du arbetar inom kommer du att agera som ett tekniskt stöd och ha ett nära samarbete med andra avdelningar inom Holtab; säljare, affärsstöd, projektledare och produktion. En viktig del av din roll kommer vara att möta framtidens behov av lösningar för kraftöverföring. Till exempel smarta elnät, där du kommer vara med och bistå våra säljare i kundrelationer och företräda företaget i tekniska frågor.

För elkonstruktörerna sker den främsta dialogen kring en order eller station internt men beroende på division blir det emellanåt en del kundkontakt.

  • Inom division Produkt är det inte alls ovanligt att en kund ringer och till exempel ställer frågor om en station de köpte för ett halvår sedan. Det kan handla om att de ska montera reläskydd och vill säkerställa att de kan göra på det sätt de har tänkt. Eller att vi ringer för att diskutera deras önskemål. Inom division Projekt tilldelas varje order en projektledare som ansvarar för kommunikationen mellan kund och Holtab, säger Andreas Bäckström.

De lösningar som Holtabs elkonstruktörer ritar upp monteras och installeras i vår egen fabrik i Tingsryd, Lidhult och Olofström. Ditt kontor finns i anslutning till produktionen vilket gör att du får en unik insyn i hela processen och har möjlighet att se ditt arbete växa fram till en färdig slutprodukt.

Vem vi söker

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har en eftergymnasial elutbildning. Om du även har erfarenhet av elkonstruktion inom ett produktionssammanhang ser vi det som en stor merit. Men vi är också nyfikna på dig som kommer direkt från relevant utbildning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker någon som har en god förmåga att prioritera och hantera parallella projekt. Som person är du teknikintresserad, samarbetsvillig och har lätt för att kommunicera.

  • Jobbet är mångsidigt och har många kontaktytor vilket skulle kunna upplevas som en utmaning. Men det finns en sådan skön känsla av att vi alla strävar mot samma mål att jobbet aldrig känns som en börda, säger Andreas Bäckström.

Det här erbjuder vi

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering vid vårt huvudkontor i Tingsryd. Det finns även möjlighet att arbeta delvis på distans. Dessutom får du en omfattande introduktion för att smidigt kunna ta dig an dina arbetsuppgifter och komma in i företaget. På Holtab strävar vi efter både personlig och professionell utveckling.

Vi är stolta över att ha blivit utsedda till Karriärföretag 2023 och 2024

Holtab har äran att vara utnämnda till Karriärföretag 2023 och 2024. Vi tror starkt på vikten av att skapa en arbetsplats där alla känner sig värdefulla och uppskattade, en plats där din karriär och personliga utveckling står i centrum.

Vill du veta mer

Kontakta gärna rekryterande chefer Arne Tinggren på telefon 070-155 07 51 eller Joakim Svensson på telefon 070-265 70 03, alternativt personalchef Pernilla Sundén på telefon 070-148 00 30.

Ansök

Låter detta som en tjänst för dig? Vi ser fram emot din ansökan. Vi tillämpar ett löpande urval vilket innebär att vi kan tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdagen. Ansök därför så snart som möjligt men senast den 11 augusti 2024.Plats för utveckling

Holtab är en av Nordens ledande leverantörer av lösningar för kraftöverföring. Hos oss möts du av en intressant vardag, med målet att utveckla smartare lösningar för morgondagen. Våra korta beslutsvägar och vårt höga medarbetarengagemang är något vi verkligen värnar om. Tillsammans har vi kraft att förändra.