× Close languages

Bli teknisk innesäljare på Holtab – en nyckelspelare som elektrifierar framtiden

Bli teknisk innesäljare på Holtab – en nyckelspelare som elektrifierar framtiden

Är du redo att släppa loss din tekniska talang och bli pulsen i energifyllda projekt? Har du erfarenhet av nätstationer och lågspänningsställverk och känner dig redo för nästa utmaning? Just nu söker vi en teknisk innesäljare till vårt dynamiska team på avdelningen affärsstöd. Upptäck en roll där ditt expertkunnande inte bara stöttar nästan varje del av företaget utan också bidrar till elektrifieringen av samhället.

Rollen som teknisk innesäljare

Som teknisk innesäljare har du alltid ett finger med i spelet och är involverad i hela säljprocessen, från idé, offert och order till genomfört projekt och leverans. Du tar fram offertunderlag samt säkerställer att alla moment i säljprocessen fullföljs. Du jobbar parallellt med flera uppdrag samtidigt och har kontinuerlig dialog med både kunder och kollegor samt jobbar i nära samarbete med ansvariga säljare. Att arbeta som teknisk innesäljare är en utvecklande tjänst och en viktig funktion som hjälper till att möjliggöra en mer hållbar morgondag.

Vi frågade vår kollega Markus Svensson som är teknisk innesäljare om han kunde beskriva en typisk arbetsvecka:

”Vi jobbar i en nära relation med våra säljare. Ibland kommer det färdiga offerthandlingar direkt från dem och ibland jobbar vi fram ett underlag tillsammans, det beror lite på vad kunden är ute efter. Det är detta som är så roligt med tjänsten; den nära kontakten med kollegorna. Jag skulle kunna beskriva min vardag med orden arbetsglädje, gemenskap och support”.

Andreas Thern, som är försäljningschef Sverige på Holtab, förstärker det Markus Svensson beskriver och förklarar att en affär sällan är en ’one man-show’ och att säljarna tillsammans med de tekniska innesäljarna bildar ett starkt team. Ett team som för både affären och företaget framåt.

Vem vi söker

Vi söker dig som har elutbildning och erfarenhet av byggnation eller konstruktion av nätstationer eller lågspänningsställverk. Du är van vid att läsa teknisk dokumentation och har en förståelse för kostnadskalkyler. Din datorvana är god och du är bekväm med att både tala och skriva på svenska och engelska då vi har säljare i Sverige, Danmark och Finland.

Markus Svensson förklarar att det är många möten och det snackas mycket i telefon:

”Det är en väldigt social tjänst så man måste våga ta kontakt med andra människor och kunna kommunicera på ett ödmjukt och trevligt sätt. Vi har ständiga dialoger med kunderna kring deras önskemål, vad vi kan erbjuda och hur vi hittar en lösning där alla parter blir nöjda. Vi vill ju ha tillbaka kunderna därför jobbar vi hårt för att lösa det kunden vill ha. Vi levererar alltid tydliga offerter så att kunden vet vad de får”.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, att du är engagerad och har ett eget driv. Du trivs i en roll som ger dig möjlighet att ta egna initiativ och att vara proaktiv. Du gillar att samarbeta och skapa struktur och rutiner. Att du är kommunikativ ser vi som en självklarhet.

Det här kan vi erbjuda dig

Tjänsten är tillsvidare och på heltid. Vi ser helst att placeringsorten är Tingsryd men vi är öppna för en dialog kring att utgå från något av våra andra kontor. Du har också möjlighet att jobba ett par dagar i veckan på distans.

När du börjar hos oss kommer du att få en bra introduktion för att på bästa möjliga sätt komma in i arbetsuppgifterna och företaget. Vi erbjuder dig stora möjligheter att utvecklas, både som människa och i din yrkesroll.

Holtab är ett värderingsstyrt företag som värnar om att arbeta på ett hållbart sätt. För oss är goda samhällsinsatser viktiga. Därför jobbar vi långsiktigt med olika samhällsprojekt, både lokalt och globalt. Vi har ett brett engagemang för hållbarhets- och mångfaldsfrågor och arbetar till exempel aktivt för att bli klimatneutrala och för att locka fler kvinnor till elbranschen.

Vi är stolta över att ha blivit utsedda till Karriärföretag 2023 och 2024

Motiveringen som följde med utmärkelsen känns fin i både hjärta och mage:

Holtab utmärker sig som en arbetsgivare genom att skapa en arbetsplats där medarbetarna känner sig betydelsefulla och värderade. De erbjuder inte bara en plattform för en meningsfull karriär, utan också ett engagerande arbetsklimat där samarbete och trivsel står i centrum. Om du söker en arbetsplats där ditt arbete är uppskattat och din professionella utveckling prioriterad, då är Holtab ett utmärkt val för ditt nästa karriärsteg.

Vill du veta mer och ansöka?

Kontakta gärna rekryterande chef Linus Olofsson på telefon 072-387 22 40 eller HR chef Pernilla Sundén på 070-148 00 30.

Låter detta som en roll för dig? Tveka då inte med att skicka in din ansökan. Vi tillämpar ett löpande urval vilket innebär att vi kan tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdagen. Ansök därför så snart som möjligt men senast den 10 mars 2024.Plats för utveckling

Holtab är en av Nordens ledande leverantörer av lösningar för kraftöverföring. Hos oss möts du av en intressant vardag, med målet att utveckla smartare lösningar för morgondagen. Våra korta beslutsvägar och vårt höga medarbetarengagemang är något vi verkligen värnar om. Tillsammans har vi kraft att förändra.