× Close languages

Sofie har roligt varje dag på jobbet

Sofie har roligt varje dag på jobbet

En arbetsplats där alla är måna om varandra, där man samarbetar och där teamkänslan är hög. Så beskriver Sofie Håkansson sin nya arbetsplats Holtab. 

Sofie började som produktionschef för Holtabs lågspänningsavdelning i april 2022 efter att varit borta från industrivärlden i några år. Och hon ångrar inte en sekund att hon tog jobbet.  

– Jag hade en stark längtan tillbaka till industrin men hade inte tittat på företag i Tingsryd som ligger fem mil från där jag bor. Men när en kompis skulle börja jobba i Tingsryd förstod jag att det gick jättebra att pendla. Samtidigt såg jag jobbet på Holtab och det verkade ju helt perfekt för mig. Och det har det verkligen varit, jag kan helt ärligt säga att jag haft roligt varje dag, säger Sofie.

 

”Det går alltid att utvecklas”

Som produktionschef arbetsleder Sofie 29 medarbetare som producerar lågspänningsställverk. Främst till Holtabs högspänningsavdelning som använder ställverken till sina produkter. 

Sofie tillbringar en stor del av sin dag ute i produktionen. Hon pratar med samordnare, medarbetare, checkar av hur man ligger till inom olika parametrar, kollar hur bemanningen ser ut och om det finns några utmaningar.  

– Självklart blir det också en del möten, men för mig är det a och o att vara närvarande för mina medarbetare. Att vara där de är. Jag brinner överhuvudtaget för ledarskapet och vill hela tiden utvecklas i det. Det sätter man också stort värde i hos Holtab och det finns chans för den som vill att vidareutbilda sig. Trots att jag varit chef i många år lär jag mig fortfarande så mycket varje dag – det går alltid att utvecklas, säger Sofie.

 

 

Företaget växer

Sofie Håkansson uppskattar också det tajta samarbetet mellan olika avdelningar, att hon och andra chefer hjälps åt och växeldrar. 

– När någon behöver hjälp stöttar andra upp, sedan får man tillbaka det om man själv har det tuffare. Det är aldrig någon som säger “det får ni lösa på er avdelning” utan man jobbar tillsammans mot samma mål, säger hon.  

Sofies avdelning har växt mycket den senaste tiden och hon letar ständigt efter nya elektriker. Men hon har också anställt andra människor med lite annan bakgrund, som jobbat med liknande arbetsuppgifter men som kan lära sig jobbet på plats.

– Viktigast är inte titel eller att du kan våra produkter i detalj. Viktigast är att du vill jobba och att du vill lära dig. Har man bara den inställningen kan man komma jättelångt, säger Sofie. 

 

Fakta

Namn: Sofie Håkansson
Roll på Holtab: Produktionschef Lågspänning
Utbildning: Undersköterska, Produktionstekniker, Ledarskap
Gjorde innan: Produktionschef på Postnord i Hässleholm
Bor: Lönsboda
Familj: Gift med Thomas. Har barnen Alexander 29 år, Ronja 25 år, Wilma 16 år, hunden Flisan och katten Chili
Fritid: Träna, resa, umgås med vänner, familj och så klart min hund.

Fler Holtab