× Close languages

Som hållbarhetscontroller på Holtab bidrar du till en bättre morgondag

Som hållbarhetscontroller på Holtab bidrar du till en bättre morgondag

När elektrifieringen av samhället går framåt ökar kraven på hållbara verksamheter. För Holtab har hållbarhetsfrågorna länge varit på agendan och nu söker vi en hållbarhetscontroller som vill vara med på vår resa mot en mer hållbar morgondag.

Rollen som hållbarhetscontroller

I den nya rollen som hållbarhetscontroller blir du en nyckelspelare när det gäller analys och uppföljning av Holtabs hållbarhetsarbete på koncernnivå. Rollen innebär bland annat att ansvara för att samla in, kvalitetssäkra och analysera hållbarhetsdata samt kontinuerlig utveckling av relaterade processer. Genom detta kommer du även att stötta koncernens strategiska initiativ inom hållbarhetsområdet med analyser och beslutsunderlag samt förse ledningen med löpande rapportering av KPI:er. Du har ett nära samarbete med flera olika funktioner inom bolaget och rollen blir en länk för utvecklingen av ett systematiskt hållbarhetsarbete.

En stor del av arbetet kommer ut på att utforma och sammanställa Holtabs årliga hållbarhetsrapport i enlighet med CSRD. Viss processutveckling i takt med att koncernen växer ingår också i rollen. Vi ser rollen som ett stöd för både intern och extern rapportering kopplat till hållbarhet. Du rapporterar direkt till vår CFO.

Vem vi söker?

Vi ser helst att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande och att du har ett genuint intresse för hållbarhetsfrågor och redovisning. För att lyckas i rollen behöver du ha arbetslivserfarenhet från liknande roll eller controllerroll, alternativt erfarenhet från konsult- eller revisionsbyrå. Att du är en van systemanvändare och ser digitala verktyg som en möjlighet till effektivisering ser vi som en självklarhet.

Det är viktigt att du har ett stort intresse för kombinationen av siffror och hållbarhet samt att du är van vid att arbeta med större datamängder. Att du har en fallenhet för att omvandla data till insikter ger dig en stor fördel. Det är även meriterande om du har erfarenhet av upphandling och implementering av IT-stöd.

Som person är du strukturerad och noggrann med förmågan att se möjligheter snarare än begränsningar. Du är van vid att arbeta självständigt och att driva ditt arbete från start till mål. Vi värdesätter både erfarenhet och personliga egenskaper och letar efter en kommunikativ hållbarhetscontroller med en stark förmåga att samarbeta och bygga relationer. Du både talar och skriver på svenska och engelska obehindrat.

Det här erbjuder vi

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering vid vårt huvudkontor i Tingsryd. Det finns även möjlighet att arbeta delvis på distans. Dessutom får du en omfattande introduktion för att smidigt kunna ta dig an dina arbetsuppgifter och komma in i företaget.

Du kommer jobba i en dynamisk arbetsmiljö där de hierarkiska strukturerna är utsuddade, teamkänslan är mycket hög och möjligheterna att påverka är större än vanligt. På Holtab strävar vi efter både personlig och professionell utveckling.

Vi är stolta över att ha blivit utsedda till Karriärföretag 2023 och 2024

Holtab har äran att vara utnämnda till Karriärföretag 2023 och 2024. Vi tror starkt på vikten av att skapa en arbetsplats där alla känner sig värdefulla och uppskattade, en plats där din karriär och personliga utveckling står i centrum.

Vill du veta mer

Kontakta gärna rekryterande chef David Holmberg på telefon 072-179 62 90 eller personalchef Pernilla Sundén på telefon 070-148 00 30.

Ansök

Vi tillämpar ett löpande urval vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen. Ansök därför så snart som möjligt men senast den 9 juniPlats för utveckling

Holtab är en av Nordens ledande leverantörer av lösningar för kraftöverföring. Hos oss möts du av en intressant vardag, med målet att utveckla smartare lösningar för morgondagen. Våra korta beslutsvägar och vårt höga medarbetarengagemang är något vi verkligen värnar om. Tillsammans har vi kraft att förändra.