× Close languages

Som elkonstruktör på Holtab formar du framtidens lösningar

Som elkonstruktör på Holtab formar du framtidens lösningar

Vill du vara en del av ett team som arbetar med elkonstruktion av projekt och produkter för energiomställningen i samhället? Har du dessutom erfarenhet av system- och anläggningskonstruktion, eller är du relativt nyutbildad, har vi en utmaning för dig!

Rollen som elkonstruktör

Med hjälp av främst CAD-program, ritar du elkonstruktion för låg- och mellanspänningsställverk, transformatorer, relä- och kontrollutrustning samt larm och övervakning. Du får underlag från säljare och projektledare och bidrar till kvalitetssäkring av ordern för att uppfylla kundens förväntningar. Att ta fram bygghandlingar som godkänns av kund före produktionsstart är en del av jobbet.

Du kommer även att agera som tekniskt stöd och ha ett nära samarbete med andra avdelningar inom Holtab; säljare, affärsstöd, projektledare och produktion. En viktig del av din roll kommer vara att möta framtidens behov av lösningar för kraftöverföring. Till exempel smarta elnät, där du kommer vara med och bistå våra säljare i kundrelationer och företräda företaget i tekniska frågor.

De lösningar som Holtabs elkonstruktörer ritar upp monteras och installeras i vår egen fabrik i Tingsryd. Ditt kontor finns i anslutning till produktionen vilket gör att du får en unik insyn i hela processen och har möjlighet att se ditt arbete växa fram till en färdig slutprodukt.

Vem vi söker

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har en eftergymnasial elutbildning. Om du även har erfarenhet av elkonstruktion inom ett produktionssammanhang ser vi det som en stor merit. Men vi är också nyfikna på dig som kommer direkt från relevant utbildning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker någon som har en god förmåga att prioritera och hantera parallella projekt. Som person är du samarbetsvillig och har lätt för att kommunicera. Dessutom är du teknikintresserad och håller dig uppdaterad om de senaste trenderna inom ditt område.

Det här erbjuder vi

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering vid vårt huvudkontor i Tingsryd. Det finns även möjlighet att arbeta delvis på distans. Dessutom får du en omfattande introduktion för att smidigt kunna ta dig an dina arbetsuppgifter och komma in i företaget. På Holtab strävar vi efter både personlig och professionell utveckling.

Vi är stolta över att ha blivit utsedda till Karriärföretag 2023

Motiveringen som följde med utmärkelsen känns fin i både hjärta och mage:

Holtab är en spännande och engagerad arbetsgivare som gör ett exemplariskt employer branding-arbete. Samarbete med inspirerande personer, skolor och universitet lockar unga talanger till Holtab och en stor bredd av karriär- och utvecklingsmöjligheter tror vi gör att de stannar. Hållbarhet genomsyrar både företagskulturen och företaget i stort. En mycket attraktiv arbetsgivare!  

Vill du veta mer

Kontakta gärna rekryterande chefer Arne Tinggren på telefon 070-155 07 51 eller Joakim Svensson på telefon 070-265 70 03, alternativt personalchef Pernilla Sundén på telefon 070-148 00 30.

Ansök

Låter detta som en tjänst för dig? Vi ser fram emot din ansökan. Vi tillämpar ett löpande urval vilket innebär att vi kan tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdagen. Ansök därför så snart som möjligt men senast den 22 oktober.

 Plats för utveckling

Holtab är en av Nordens ledande leverantörer av lösningar för kraftöverföring. Hos oss möts du av en intressant vardag, med målet att utveckla smartare lösningar för morgondagen. Våra korta beslutsvägar och vårt höga medarbetarengagemang är något vi verkligen värnar om. Tillsammans har vi kraft att förändra.