Försäljningsingenjör inom Energi

Försäljningsingenjör inom Energi

Som försäljningsingenjör på Holtab kommer du att jobba med produkter i marknadens framkant och få vara med och bidra till affärsutvecklingen för Holtabs framtid!

Holtab har under de senaste åren lyckats mycket i bra med sitt försäljningsarbete, tack vare ett unikt koncept inom kraftförsörjning och en stark försäljningskår. Vi har idag etablerat oss inom tekniksegmenten Energi, Industri, Förnybar Energi och Infrastruktur, där vi är delvis marknadsledande inom vissa områden och ständigt växer. Energisegmentet har funnits på Holtab sedan starten 1973. Vårt erbjudande till kund är brett, allt ifrån lösa lågspänningsställverk till nätstationer och fördelningsstationer. Vi söker nu ytterligare en försäljningsingenjör då vi vill satsa mer inom segmentet Energi och vidareutveckla vårt samarbete med befintliga kunder och vidga vår kundbas genom att öka vår nykundsförsäljning.

Arbetsbeskrivning
Som försäljningsingenjör kommer du att arbeta med försäljning som sker främst emot slutkund, som är nätbolag, men det kan även vara via entreprenörer och konsulter. Fokus i försäljningsarbetet är att bygga upp bra kontaktnät samt att du förstår kundens behov för att kunna erbjuda rätt produkt. Våra affärer är kundspecifika och kategoriseras som komplex systemförsäljning. För att lösa kundens behov krävs ibland att försäljningsingenjören letar upp produkter utanför vårt ordinarie sortiment. Ledtid från lead till affär är i medel två månader.

Som försäljningsingenjör gör du själv analys av kundens behov utifrån kravspecifikation eller upphandlingsunderlag. Du ansvarar sedan för att göra systemdesign, räkna fram pris och göra offert. Du är också rådgivande mot kund och har alltid det yttersta ansvaret för kund och leverans. Du har ett tätt samarbete med säljchefen och kommer att ingå i ett kreativt, engagerat och kompetent team med sju försäljningsingenjörer. Till ditt stöd har du en kunnig organisation som kan bidra med lösningsförslag och svar på tekniska frågor.

Placering för denna tjänst blir i norra Sverige.

Vem vi söker
Vi söker dig som har ett eget driv, god initiativförmåga och en stark vilja att göra affärer. Du behöver trivas med att göra kundbesök och vara på resande fot då du som säljare har ca 2-3 resdagar per vecka. Vi vill också att du ska känna dig motiverad av komplex försäljning med kundspecifika lösningar och av att bygga upp långsiktiga relationer med kunderna.

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom systemförsäljning. Detta är dock inget absolut krav, men ett stort intresse av försäljning är ett måste för att lyckas i rollen. Vi vill att du har utbildning inom el, lägst på gymnasienivå men allra helst på ingenjörsnivå samt god kunskap i nätuppbyggnad. En stor fördel är om du har ett befintligt kontaktnät mot elnätsföretag, entreprenörer och/eller potentiella slutkunder för Holtab. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Vad vi kan erbjuda dig
Du kommer att få arbeta med produkter i marknadens framkant och vi kan lova dig ett stimulerande uppdrag med stora personliga utvecklingsmöjligheter. Du får representera ett starkt varumärke och arbeta i ett expansivt och lönsamt bolag som strävar mot världsklass.

Ansöka
Maila din ansökan till Charlotte Gustafsson på charlotte.gustafsson@holtab.se. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta försäljningschef Andreas Thern på 0477-550 05. Vi på Holtab eftersträvar ett perspektiv fyllt av respekt och tolerans för människors olikheter och välkomnar sökande oavsett ålder, kön, sexuell läggning eller etnisk tillhörighet.

Vi tillämpar ett löpande urval vilket innebär att vi kan komma att stänga ner annonsen innan sista ansökningsdag om vi har hittat rätt kandidat.

OBS! Säljsamtal gällande alternativa rekryteringskanaler eller annonsering undanbedes eftersom vi redan har tagit ställning till detta