× Close languages

Utvecklingsdriven inköps- och logistikchef sökes

Utvecklingsdriven inköps- och logistikchef sökes

Vill du vara med och driva arbetet med att skapa en hållbar inköps- och logistikorganisation i världsklass? Vill du göra skillnad på riktigt och få en nyckelroll hos en av Sveriges ledande leverantörer av lösningar till kraftförsörjning? Välkommen till oss på Holtab.

 

Holtab är ett framåtriktat industriföretag med en positiv och välkomnande företagskultur. Med hållbarhet som ledstjärna ser vi till att morgondagens kraftförsörjning blir verklighet. I företaget föds många kreativa idéer som med korta beslutsvägar oftast är möjliga att genomföra.

För oss är även goda samhällsinsatser viktiga. Därför jobbar vi långsiktigt med olika CSR-projekt, både lokalt och globalt. Tillsammans har vi kraft att förändra. 


 

Dina arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig en spännande och utmanande chefstjänst där du kommer att ansvara för att planera, leda och utveckla vår inköps- och logistikverksamhet inklusive transportplanering och fastighetsservice. Du ingår i ledningsgruppen för Holtab och rapporterar direkt till vd.

 

I din roll ansvarar du både för att driva och utveckla Holtabs inköpsstrategi över tid, och för att material finns tillgängligt i den dagliga operativa verksamheten. Genom att optimera inköpsprocessen får vi ett större inflytande över kvalitet och pris, och inte minst en trygghet och snabbhet i leveranserna.

 

Vi investerar i nära och långsiktiga relationer med våra leverantörer och har över tid byggt upp ett starkt leverantörsnät. Det är något som vi vill fortsätta utveckla och det blir din uppgift att driva detta arbetet framåt mot ökad affärsmässighet och effektivitet.

 

Exempel på ansvarsområden:

 • Sätta och följa budget och verksamhetsplaner inom verksamhetsområdet.
 • Löpande coacha och utveckla medarbetarna.
 • Miljö-, arbetsmiljö- och kvalitetsarbete inom verksamhetsområdet.
 • Optimera kostnadsutvecklingen på inköpta varor och tjänster.
 • Hantera material- och logistikflöde för företagets producerande divisioner.
 • Hantera och utveckla våra många leverantörsrelationer.
  m.m.

 

Då rollen är bred behöver du ha ett mångfasetterat förhållningssätt och vara lika intresserad av ledarskap som optimering av inköp, logistik, leverans till kund och fastighetsservice.

 

I ditt direktrapporterande team jobbar 12 medarbetare, bland annat inköpare, transportplanerare, fastighetsskötare och gruppchef för logistikavdelningen. På logistikavdelningen, som också ingår i ditt verksamhetsområde, arbetar drygt tio materialhanterare.

 

Placeringsort: Tingsryd.

 

Din profil

Vi söker dig som är utvecklingsdriven, analytisk och som brinner för att motivera både människor och organisationer. Du har erfarenhet av att framgångsrikt bygga verksamheter och team med verksamhets- och resultatansvar.

 

Din förmåga att skapa engagemang mot gemensamma visioner och mål med tydliga nyckeltal/resultatindikatorer värdesätter vi extra. Förutom att du har ett naturligt intresse för ledarskap är du serviceinriktad med ett alltid närvarande kundfokus. 

Utbildning och kompetens

 • Du som söker har en akademisk examen inom inköp och logistik, ekonomi eller likvärdigt.
 • Kompetens inom kontrakt/avtalsrätt samt entreprenadjuridik.
 • Kompetens inom personalfrågor och arbetsmiljö.
 • Du är kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Erfarenheter och förmågor

 • Du har cirka 8–10 års erfarenhet av likvärdig tjänst, gärna inom tillverkande industri.
 • Erfarenhet av att upprätta, utveckla och avsluta leverantörsrelationer.

 • Förhandlingsvana, både kommersiell och facklig.

 • Dokumenterad erfarenhet av ledarskap.
 • Erfarenhet av förändringsledning, processledning med mera.  

Vill du veta mer?

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna HR-generalist Charlotte Gustafsson, tel 0477-550 38, e-post charlotte.gustafsson@holtab.se, eller tillförordnad Inköps- och logistikchef Peder Johannisson, tel 070-528 99 35, e-post peder.johannisson@holtab.se. 


Vill du veta mer om hur det är att jobba på Holtab? Läs om dina blivande kollegor på https://www.holtab.se/taggar/jobbapaholtab/

 

Din ansökan
Din ansökan önskar vi få senast 2019-12-15, urval sker löpande.

 

Vi på Holtab eftersträvar ett perspektiv fyllt av respekt och tolerans för människors olikheter och välkomnar sökande oavsett ålder, kön, sexuell läggning eller etnisk tillhörighet.

 

 

Plats för utveckling Vi utvecklar och levererar kundanpassade lösningar inom kraftöverföring. Det är många byggstenar som ger oss styrka och grunden är löftet som står tillsammans med vårt varumärke – kunskap, service och samarbete. Med dessa löften som utgångspunkt utförs vårt kundorienterade arbete, från start till leverans till uppföljning. Hjärtat i verksamheten är fabriken i Tingsryd. Det är här vi producerar produkter som transformatorstationer, teknikhus och lågspänningsställverk. I över 40 år har vi tillsammans med våra kunder inom energi, industri och infrastruktur tagit fram helhetslösningar för dagens och morgondagens behov av kraftöverföring.

Fler HR