× Close languages

Sanna och Michael axlar nya roller på Holtab

Sanna och Michael axlar nya roller på Holtab

Att fortsätta utvecklas är ett av Holtabs främsta signum. Projektledaren Sanna och försäljningsingenjören Michael är två av dem som under året landat nya tjänster internt.

De har ett knappt halvår på sina nya tjänster. Michael Martinsson avslutade sin åtta år långa sejour som projektledare för att istället bli försäljningsingenjör.

Samtidigt gick Sanna Moberg från inköpsavdelningen till projektledargänget. Det efter sex år som inköpare.  

 

Utåtriktad tjänst

I antalet meter är det inte mycket till flytt. Sanna befinner sig numera tjugo meter bort i samma byggnad. Michael är också kvar i samma byggnad, men en våning ned.

– På fikarasterna är det ungefär samma människor jag tjabbar med, säger Michael.

Han är utbildad högskoleingenjör och har jobbat på några olika arbetsplatser. Men de senaste åtta år har han varit Holtab trogen.

– Som projektledare har jag hållit ihop projekten internt. När jag sökte tjänsten som försäljningsingenjör kände jag att det skulle vara roligt att jobba mer ut mot kund, säger han.

 

Känner Holtab

Sanna Moberg jobbade tidigt i livet som frisör men skolade om sig till inköpare på yrkeshögskola. För sex år sedan tog hon sitt första steg på Holtab, då som inköpsassistent.

Som inköpare har hon haft mycket kontakter med projektledare, för att hitta rätt komponenter och för att hjälpa dem att styra upp exempelvis tunga transporter till och från fabriken.

– Jag känner att jag har mycket att tillföra som projektledare eftersom jag redan känner till affären. Jag har fått en chans att pröva nytt här på Holtab och det är jag tacksam för.

 

”Måste våga”

För Holtab är det viktigt att ha medarbetare som utmanar sig och ökar sitt kunnande. Företaget jobbar med aktivt med interna rekryteringar för att ta vara på medarbetarnas kompetens. Samtidigt görs externa rekryteringar för att få in nytt tänk.

– Det är viktigt med båda delarna, men vi är måna om den kunskap som byggs upp när man jobbat på Holtab ett tag. I många fall behövs endast en kortare internutbildning för att man ska ha rätt kompetens för en annan tjänst, säger Pernilla Sundén som är HR-chef.

Att våga testa och hitta nya vägar välkomnas, på samma sätt som Holtab tror på innovation när det kommer till produkterna de utvecklar. 

Var du rädd för att ta steget till något nytt?
– Vad är det värsta som kan hända? Är det inte rätt, så får jag byta tillbaka, säger Michael Martinsson.

– Man måste våga utvecklas.

 

Faktaruta

  • På Holtab uppmuntras medarbetare att testa olika roller och att utveckla sin kunskap. Den interna rörligheten är hög.
  • Företaget erbjuder utbildningar som ett sätt att kompetensutveckla.
  • Chefer och ledare på Holtab jobbar prestigelöst och ser till företagets långsiktiga behov när det gäller anställda som vill pröva nytt.

Är du intresserad av att söka dig till Holtab? Läs mer om arbetsplatsen Holtab och se vad vi har för lediga tjänster just nu >>

 

Please
accept marketing-cookies
to watch this video.

Fler HR