× Close languages

”Jag vill bidra med ett modernt tankesätt och färsk kunskap”

”Jag vill bidra med ett modernt tankesätt och färsk kunskap”

#JobbapåHoltab del 7: I veckan går flyttlasset från Växjö till Tingsryd för Manuella Toro, 23. Som ny HR-specialist på Holtab ser hon många fördelar med flytten. Det kommer att förenkla hennes möjligheter att vara med och utveckla Holtabs viktigaste resurs – personalen.

Vad gjorde du innan du kom till Holtab?
– Efter att jag studerat Personal och arbetsliv vid Linnéuniversitetet i Växjö arbetade jag som enhetschef för en hemvårdsgrupp på kommunen. Det var ett tufft jobb med många bollar i luften och en blandning av personalansvar och administrativt arbete.

Hur kommer det sig att du sökte jobbet på Holtab?
– Efter en tids sökande fick jag ett tips om att Holtab sökte en HR-specialist med omedelbar verkan. Det verkade oerhört spännande och jag skickade in mina uppgifter. Efter en rad olika intervjuer med HR-chef och VD fick jag jobbet.

Vad fick du för uppfattning av Holtab?
– Jag fick en väldigt positiv och bra känsla. Man bryr sig om varandra och engagerar sina medarbetare samtidigt som det finns tydliga mål med verksamheten. Man inser att personalen är en viktig resurs och tar därför ansvar och visar hänsyn gentemot de anställda. Fungerar inte personalen är det omöjligt att behålla kvaliteten. Det känns som att Holtab har förstått det, vilket jag inte upplevt på tidigare arbetsplatser. En sådan enkel sak som att alla hälsar på varandra visar på den fina respekt som finns i företaget.

jobbapaholtab-manuellatoro2

Vad kommer du ha för arbetsuppgift på Holtab?
– Jag kommer att sköta de dagliga HR-frågorna. Det kommer att röra sig mellan allt från rekryteringsprocesser och skriva anställningsavtal till chefsstöttning och kompetensutveckling. Även övriga spontana HR-ärenden kommer att hamna på mitt bord.

Varför tror du att Holtab valde att satsa på dig?
– Mitt intresse för att utvecklas är nog en faktor. Jag vågar vara modern i tankesättet och kan bidra med färsk och ny kunskap. Dessutom är jag motiverad som person och vill alltid ge 100 procent, som jag har fått en känsla av att resterande anställda på Holtab också vill.

Vad har du fått för intryck av Tingsryd?
– Det är en härlig ort. Folk pratar med dig, delar med sig av sitt liv och man får vara en del av gemenskapen. Det blir betydligt mer jordnära än de större städer som jag tidigare bott i.

Faktaruta

Namn: Manuella Toro, 23 år
Yrkesroll: Personalvetare, HR
Bor: Nyinflyttad i Tingsryd.
Gjorde innan Holtab: Ursprungligen från Linköping innan studier och jobb i Växjö.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs samtliga artiklar här.

Fler Holtab, HR