× Close languages

“Jag lär mig nya saker varje dag”

“Jag lär mig nya saker varje dag”

Dags för del två i artikelserien #JobbapåHoltab. Vi har träffat 34-årige Mekonen Girmazion, som brinner för sitt jobb som elmontör i produktionen på Holtab.

Varför valde du Holtab?
– Jag har en bakgrund som elektriker i mitt hemland Eritrea. När jag kom till Sverige vidareutbildade jag mig till elektrotekniker i Växjö och gjorde då mitt examensarbete på Holtab. Jobbet passade bra med den utbildningen jag gick och jag trivdes väldigt bra på företaget.

Vill du beskriva dina arbetsuppgifter?
– Jag är elmontör på lågspänningsavdelningen. Min huvuduppgift är att montera och koppla elkomponenter. Med hjälp av ritningar och elscheman monterar och kopplar jag elkomponenter till våra olika produkter, till exempel till industriställverk. En viktig del handlar också om att tillsammans med mina kollegor hitta lösningar vid eventuella fel eller problem.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det absolut bästa är att saker fungerar, det är jätteviktigt för mig att det flyter på. Jag tänker mycket på vad jag kan göra bättre från min sida som kan hjälpa mig och företaget. I slutet av dagen funderar jag på vad som kunde gått bättre. På så sätt fortsätter jag utvecklas.

Är det något som är extra spännande på jobbet?
– Det är spännande hela tiden. Mest för att jag lär mig nya saker varje dag och får jobba med så bra kollegor. Då blir jobbet aldrig tråkigt!

Faktaruta

Namn: Mekonen Girmazion, 34 år
Yrkesroll: Elmontör på lågspänningsavdelningen sedan två år
Bor: I Älmhult med min familj och pendlar varje dag. “Nästa steg blir att flytta närmare Tingsryd, allt finns ju här – jobb, vårdcentral och skola. Jag ska bara övertyga familjen först.”

Fler Holtab, HR