× Close languages

Det ska vara innovativt
– på jobb och fritid

Det ska vara innovativt<br> – på jobb och fritid

#JobbapåHoltab del 11: Inköps- och logistikchefen Victor Windahl gillar att tänka nytt. Han jobbar på Holtab för att vara med och utveckla framtidens energisystem och på fritiden kör han något så ovanligt, och klimatsmart, som en eldriven enduromotorcykel.

Vad gör du på Holtab?
– Sedan årsskiftet är jag inköps- och logistikchef. Innan det var jag strategisk inköpare, så sammanlagt har jag varit på Holtab i nästan två år. Innan det var jag på Volvos fabrik i Braås där de tillverkar dumprar.

Hur många chefar du för?
– 21 personer. Det är en utmaning eftersom det är två avdelningar som är väldigt olika. Inköparna drivs av sina mål och tittar mycket framåt medan logistiken i grunden är produktionsinriktade. Där handlar det om här och nu.

Vad är roligast i ditt arbete?
– Jag är väldigt intresserad av innovation och att testa nya saker. I den rollen jag har nu så får jag vara med och bygga upp saker från grunden, hitta nya metoder och att utveckla dem. Holtab vill mycket och är i en bransch som ligger rätt i tiden. Det är stor skillnad mot att jobba på ett familjeföretag i Tingsryd jämfört en större koncern. Det är gemytligt här, det är kortare beslutsvägar och min möjlighet att påverka är större.

På tal om att vara inköpare – det ryktas om att du gjort ett speciellt inköp till din hobby?
– I somras köpte jag en eldriven enduromotorcykel. Jag är den förste i Växjös motorsällskap som har en sån, så jag får mycket uppmärksamhet. Det är väldigt annorlunda att köra den eftersom det inte är några växlar och det finns ingen fotbroms. Allt sitter på styret. Det absolut bästa är att den inte låter någonting. Så det är miljövänligt både när det gäller buller och utsläpp.

Är du en klimatkämpe?
– Inte mer än någon annan, tror jag. Men jag tycker om att testa nytt. Gå utanför det beprövade och att utmana. Jag gillar små företag som utmanar stora, och det är ett skäl till att jag jobbar i Holtab.

Faktaruta:

Namn: Victor Windahl, 40 år
Yrkesroll: Inköps- och logistikchef
Bor: I Växjö
Gjorde innan Holtab: Jobbade på Volvo, på fabriken i Braås. Även där med inköps- och logistikfrågor.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs samtliga artiklar här.

Fler Holtab, HR