× Close languages

Det ska vara innovativt
– på jobb och fritid

Det ska vara innovativt<br> – på jobb och fritid

#JobbapåHoltab: Strategiske inköparen Victor Windahl gillar att tänka nytt. Han jobbar på Holtab för att vara med och utveckla framtidens energisystem och på fritiden kör han något så ovanligt, och klimatsmart, som en eldriven enduromotorcykel.

Vad gör du på Holtab?
– Jag är strategisk inköpare. Jag har varit på Holtab i nästan två år och innan det var jag på Volvos fabrik i Braås där de tillverkar dumprar.

Vad gör man som strategisk inköpare?

– Jag ser över leveransavtal. En viktig del av mitt arbete är att bestämma vägval och inriktningar för oss på Holtab när det gäller våra inköp. Jag ser också över hur inköpsprocessen går att effektivisera genom automation och digitalisering.

Vad är roligast i ditt arbete?
– Jag är väldigt intresserad av innovation och att testa nya saker. I den rollen jag har nu så får jag vara med och bygga upp saker för framtiden, hitta nya metoder och att utveckla dem. Holtab vill mycket och är i en bransch som ligger rätt i tiden. Det är stor skillnad mot att jobba på ett familjeföretag i Tingsryd jämfört en större koncern. Det är gemytligt här, det är kortare beslutsvägar och min möjlighet att påverka är större.

På tal om att vara inköpare – det ryktas om att du gjort ett speciellt inköp till din hobby?
– I somras köpte jag en eldriven enduromotorcykel. Jag är den förste i Växjös motorsällskap som har en sån, så jag får mycket uppmärksamhet. Det är väldigt annorlunda att köra den eftersom det inte är några växlar och det finns ingen fotbroms. Allt sitter på styret. Det absolut bästa är att den inte låter någonting. Så det är miljövänligt både när det gäller buller och utsläpp.

– Dessutom pendlar jag till jobbet med elhybridbil som jag kört 5000 mil med på endast 500 liter bensin.

Är du en klimatkämpe?
– Inte mer än någon annan, tror jag. Men jag tycker om att testa nytt. Gå utanför det beprövade och att utmana. Jag gillar små företag som utmanar stora, och det är ett skäl till att jag jobbar i Holtab.

Faktaruta:

Namn: Victor Windahl, 42 år
Yrkesroll: Strategisk inköpare
Bor: I Växjö
Gjorde innan Holtab: Jobbade på Volvo, på fabriken i Braås. Även där med inköps- och logistikfrågor.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs samtliga artiklar här.

Fler Holtab, HR