× Close languages

Tjänsten är tillsatt: Affärscontroller

Tjänsten är tillsatt: Affärscontroller

Holtab växer och vi söker nu en Affärscontroller med stort intresse för produktion och organisationsutveckling.

Holtab är ett genuint, positiv och framåtriktat produktionsföretag med ett öppet och välkomnande arbetsklimat. Trivseln är mycket hög och företagsledningen främjar alla människors möjlighet till både personlig och professionell utveckling. I företagets föds många kreativa idéer som, med korta beslutsvägar, oftast är möjliga att genomföra.

För oss på Holtab är mjuka värden och goda samhällsinsatser viktigt, ett sådant projekt är till exempel CSR-projektet i Nepal, som vi är oerhört stolta över.

Dina arbetsuppgifter
Som affärscontroller är din främsta uppgift att skapa god lönsamhet i företaget, vara en del i ekonomiprocesserna samt bistå övriga delar i företaget med stöd, analyser och beslutsunderlag.

Du arbetar med att:

  • Utveckla metoder för kalkylering och budgetprocessen
  • Vara delaktig i budgetarbetet och beräkna kalkylpriser för prissättning
  • Ta fram beslutsunderlag vid investeringar
  • Driva och delta i utvecklingsprojekt av rutiner/processer
  • Resultat- och produktionsuppföljning
  • Utveckla interna rapporterings- och uppföljningsrutiner samt utveckla rapporteringen till ledning, styrelse och andra intressenter
  • Utveckla och bygga rapporter i företagets BI-lösning

Tjänsten är i första hand kopplad till affärsredovisning och controlling men det finns goda möjligheter att skapa dig en bredare förståelse för hela ekonomiflödet.

Din profil
Vi söker dig som är utvecklingsbar, nyfiken och intresserad av att bygga på din kompetens och kanske ta nästa steg i din redan påbörjade karriär.

Du som söker denna utmaning har en akademisk examen inom ekonomiområdet, gärna med controllerinriktning, alternativt innehar du motsvarande arbetslivserfarenhet som Controller. Utöver detta har du minst fem års praktisk erfarenhet som Controller, gärna i ett tillverkande företag.

Du har ett stort intresse för verksamhets- och affärsutveckling med mycket god analytisk förmåga. Du växer med ansvar och är van att arbeta med rapportering direkt till ledningsgruppen. Vidare har du erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt, antingen på egen hand eller i grupp.

Att utveckla och förbättra arbetsmetoder och ekonomiska flöden, kopplat till IT-system, är något som ligger dig lite extra varmt om hjärtat. Vi ser gärna att du har jobbat i ett integrerat affärssystem samt att du har goda kunskaper i Power BI eller annan typ av BI-lösning.

Som person är du naturligt driven och kan och vill vara med och påverka företagets utveckling framåt. Att följa deadlines och kunna prioritera är självklart för dig, likaså att du vågar utmana och ställa kritiska frågor när det krävs. För dig är det viktigt att vara positiv och lösningsorienterad samt att förespråka en god kommunikation mellan kollegor och partners. Du har också en god förmåga att se samband och helhet och är en utvecklingsbar och resultatorienterad person.

I din vardag arbetar du främst i Navision, BI och Excel och kommunicerar på såväl svenska som engelska.

Ansök
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag! Du ansöker direkt på www.empleo.se.

Holtab eftersträvar ett perspektiv fyllt av respekt och tolerans för människors olikheter och välkomnar sökande oavsett ålder, kön, sexuell läggning eller etnisk tillhörighet.

Uppstart: Snarast enligt överenskommelse
Ort/Placering: Tingsryd
Omfattning: Heltid, kontorstider
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Ansökningstid: Senaste 13 januari


Holtab – Plats för utveckling
Vi utvecklar och levererar kundanpassade lösningar inom kraftöverföring. Det är många byggstenar som ger oss styrka och grunden är löftet som står tillsammans med vårt varumärke – kunskap, service och samarbete. Med dessa löften som utgångspunkt utförs vårt kundorienterade arbete, från start till leverans till uppföljning.

Hjärtat i verksamheten är fabriken i Tingsryd. Det är här vi producerar produkter som transformatorstationer, teknikhus och lågspänningsställverk. I över 40 år har vi tillsammans med våra kunder inom energi, industri och infrastruktur tagit fram helhetslösningar för dagens och morgondagens behov av kraftöverföring.

Vill du veta mer kontakta

Fler Holtab, HR