× Close languages

Peter är ny försäljningsingenjör på Holtab

Peter är ny försäljningsingenjör på Holtab

Vårt senaste nytillskott på försäljningsavdelningen har unik kunskap om vad Holtabs kunder efterfrågar eftersom han själv har lång erfarenhet av ”beställarsidan”. Varmt välkommen Peter Niklasson, Försäljningsingenjör inom segmentet Energi.

Du kommer närmast från en roll som Senior Specialist på E.ON Energidistribution, vad tar du med dig till Holtab och vilken relation vill du ha med dina kunder framåt?

– Det är definitivt en fördel att jag kommer från en nätägare där distributionsnäten konstrueras. Det gör att jag snabbt kan sätta mig in i hur Holtabs produkter ska samverka med annan infrastruktur inom området. Jag brinner verkligen för kvalitet och samverkan mellan leverantör och kund. Holtab har ett jättegott renommé när det gäller de bitarna, och det är något jag vill vara med och utveckla vidare.

Du har jobbat i ett par månader på företaget. Nämn något som gör att du trivs.
– Att det finns så mycket engagemang och kunskap i företaget och att det är en sådan familjär stämning. Det är också ett företag som vågar utmana och tänka nytt, vilket är viktigt.

Du har lång erfarenhet av energibranschen, vad ser du som de stora utmaningarna framåt?
– Efter stormarna Gudrun och Per fokuserade nätbolagen först och främst på att vädersäkra landsbygdsnäten. Framöver kommer vi att se ett ökat fokus på att utveckla stadsnäten och ge kunderna bättre leveranskvalitet. Elnätet måste anpassas både för att klara omställningen till lokalproducerad el från förnybara energikällor, och ökande kapacitetskrav från växande städer.

Vilken skulle du säga är den största utmaningen med ditt jobb?

– Bland den viktigaste är att vi behåller den kvalitet och service som vi på Holtab är kända för. Våra kunder ska alltid känna sig trygga med att de får hjälp när de behöver det. Vi säljer produkter som ska hålla 40–50 år och då är hållbarheten och den långsiktiga relationen mellan kund och leverantör avgörande.

Fakta

Namn: Peter Niklasson, 50 år
Roll: Försäljningsingenjör Energi
Bor i: Växjö
Gjort tidigare: Kommer närmast från E.ON Energidistribution och rollen som Senior Specialist inom Lokalnät.
Intressen: ”Vara ute i naturen, umgås med familjen och vår finska Lapphund. Sportaktiviteter som löpning, längdskidåkning, telemark och flugfiske är andra favoriter.”

Fler Holtab