Svenska
In English
Dansk

Morgondagens ledare

Att ständigt söka nya möjligheter är en ledstjärna inom Holtab. Det gäller såväl för företagets affärer och hur man arbetar med sin personal. Men också hur man stöttar sin omgivning – sponsring är viktigt för Holtabs varumärke.
Sedan många år är Holtab en samarbetspartner till musik- och affärsskolan Academy Of Music & Business. Syftet är att stödja verksamheten som bedrivs lokalt på hemorten Tingsryd, men också att få kunskap om, och ge tillbaka kunskap, till Sveriges blivande entreprenörer.

– Vår sponsring i olika sammanhang är enormt viktig för vårt varumärke och den kommer säkerligen att öka i framtiden, berättar Holtabs ägare och styrelseordförande Anders Holmberg. Framför allt är det viktigt att jobba med personer som har de värderingar vi vill verka för.
 
En annan sådan person är Amanda Persson. En, enligt Anders Holmberg, fotbollsvariant av skidåkningens Stina Nilsson – en positiv, glad och konstruktiv person som alltid ser framåt.
 
Samarbetet med Amanda och den förening hon representerar, Växjö DFF, tog fart sommaren 2015. Holtab hade sedan ett år varit mindre sponsor till föreningen på olika sätt och just den här sommaren dök diskussioner om ett utvidgat samarbete upp.
 
– Då kom jag tänka på Amanda! Jag hade sett henne spela och noterat vilket yrväder hon var.  Snabb, uthållig och fenomenal på att slå inlägg till sina anfallare.

– Men det häftigaste med Amanda var en annan egenskap. Hon accepterade inte att bli av med bollen! När någon tog den i från henne, sprang hon bara ifatt motståndaren och tog tillbaka bollen och fortsatte anfallet som hon nyss påbörjat!
Idag stöttar Holtab såväl VDFF som förening, och ett extra särskilt fokus på Amanda, vars träningskläder pryds av Holtabs logotype.
 
– Det är roligt att jobba som sponsor med VDFF som har en positiv resa framför sig. Denna är vi gärna med på! Sedan är det extra spännande att få Amandas feedback hon ger efter matcher med klubblaget och i landslaget. Hon är helt otroligt duktig på snabb återkoppling, faktiskt den bästa jag fått från de individuella idrottare vi stöttat genom åren.

Holtabs ambition med det lokala CSR-arbetet är att genom aktivt socialt ansvarstagande bidra till ett levande närsamhälle. Man vill genom detta skapa värde för sin personal genom att möjliggöra och stödja lokal förenings- och kulturverksamhet.

Framför allt är det viktigt att jobba med personer som har de värderingar vi vill verka för

Anders Holmberg, styrelseordförande Holtab

– Vi stödjer lokal föreningsverksamhet främst inom närområdet. Områdets naturliga centrum är Tingsryds kommun, men kan även sträcka sig över närliggande kommuner inom ”sydostregionen”, berättar Holtabs VD Patrik Persson

Det lokala CSR-arbetet riktar sig i första hand till föreningar, men kan även, som i fallet med Amanda, omfatta stöd åt enskilda personer.

– Jag blev såklart väldigt glad när Holtab ville sponsra mig, berättar Amanda. Det är inte helt vanligt att vi tjejer får den här uppmärksamheten så det känns verkligen jättekul.

Amanda tränar 8 till 9 pass fotboll och fys med sitt lag i veckan och därtill fler pass under skoltid. Hon pluggar samhälle/beteende i årskurs två på gymnasiet i Växjö.

– Det blir mycket fotboll och träning för min del, så att Holtab sponsrar mig med träningsutrustning är välkommet.
Sponsring av Amanda
Namn: Amanda Persson
Förening: Växjö DFF

Position: Back
Ålder: 17 år
Meriter: Spelar i Elitettan, F19-landslaget
Aktuell: Sponsras av Holtab
Nyhetsbrevet Kraftfullt

Det här är en artikel publicerad i vårt nyhetsbrev Kraftfullt. Prenumerera på Kraftfullt så kommer nyhetsbrevet direkt till din e-post. Eller ta en titt i tidigare utgivna nummer.

Internationellt CSR-arbete

Holtab har även engagemang utanför närområdet. Sedan sex år bedriver vi ett arbete i Nepal, där vi tillsammans med föreningen Tuki Nepal verkar vi för att underlätta livet för människorna i byn Jyamrung.

En ljus idé om sponsring »