Svenska
In English
Dansk

Samarbete ger mer energi
till danska supersjukhus

I Danmark har man tagit det politiska beslutet att bygga flera supersjukhus på olika platser i landet. Just nu pågår arbetet i Aarhus och Holtab samarbetar med Schneider Electric i uppdrag av den gemensamma kunden energiföretaget NRGi och EL:CON.
– Sjukhus har mycket höga krav på strömförsörjning och behöver redundans av alla stationer. Om inte den ena fungerar, så ska den andra göra det, förklarar Ebbe Klarskov Andersen på Holtab.
 
Det lokala energiföretaget NRGi och deras affärsbolag EL:CON är huvudentreprenör i arbetet och har tillsammans med sjukhuset tagit fram en kravspecifikation för hur strömförsörjningen ska fungera. Lösningen har Schneider Electric och Holtab arbetat fram tillsammans.
 
– Vi är riktigt glada för samarbetet med Holtab, som ju är en ny spelare i Danmark. Men vi konstaterade att kunden köpte av oss båda och att vi tillsammans kunde skapa en mer komplett lösning och det visade sig vara en mycket god idé, konstaterar Jørgen Heine Rasmussen på Schneider Electric.

Utvecklad i Tingsryd

Lågspänningsställverk CMSDet blev en speciallösning för supersjukhuset i Aarhus som utvecklades av konstruktionsavdelningen på Holtab i Tingsryd.

– De har gjort en anpassning och implementerat i vår anläggning, förklarar Jørgen Heine Rasmussen.

– Vi har byggt på Schneiders ställverk, gjort en extra låda och en sockel som är mer monteringsvänlig, vilket har uppskattats mycket av montörerna i projektet, berättar Ebbe Klarskov Andersen. Samarbetet fortsätter Stationerna byggs och innehållet installeras på Holtabs fabrik i Tingsryd och levereras färdiga till Aarhus.

– Vi har ordrar på tio stationer, och har sex kvar i det här projektet, men vi kommer att fortsätta samarbeta med Schneider Electric. Närmast blir det i Herning och sedan i Odense, avslutar Ebbe Klarskov Andersen.
Ebbe Klarskov Andersen
Holtab
Jørgen Heine Rasmussen
Schneider Electric
Nyhetsbrevet Kraftfullt

Det här är en artikel publicerad i vårt nyhetsbrev Kraftfullt. Prenumerera på Kraftfullt så kommer nyhetsbrevet direkt till din e-post. Eller ta en titt i tidigare utgivna nummer.