Svenska
In English
Dansk

Många fördelar med Holtabs nya teknikhus

En efterfrågad nyhet i Holtabs produktsortiment är det nya teknikhuset eller Holtab Modular Indoor Concept, HMIC, som är det fullständiga namnet. Oavsett namn är det en prefabricerad och kostnadseffektiv lösning som innebär flera fördelar för kunden.

På Elfack 2013 presenteras teknikhuset för första gången, men faktum är att efterfrågan har gjort att det redan är i produktion på Holtabs fabrik i Tingsryd.

Allt görs här, alltså även installation av den teknik kunden önskar. Just detta ger stora fördelar då utrustning kan hanteras under de bästa förhållanden i fabriken, i stället för att installeras på vad som ofta är en byggarbetsplats där förutsättningarna inte alltid är perfekta. Innan leverans till kunden både provas och kvalitetssäkras utrustningen.

Själva huset är en prefabricerad lösning som levereras utan fundament för placering på plintar respektive med betongfundament. Konceptet bygger på moduler om 1,2 m och finns i många olika längder.
 

Möjlighet till anpassning

Utöver dessa standardvarianter finns också möjligheter att anpassa stationen helt efter kundens önskemål. Även utrustningen är helt anpassningsbar med en mängd olika standardoptioner, som dörrar, trappor, entrétak, AC, ventilation och infällt kopplingsskåp att välja mellan.

Teknikhuset möter de hårda kraven avseende isolering, brandmotstånd, korrosionsmotstånd och kan fås med säkerhetsklass 2. Den robusta konstruktionen är helt utan organiskt material för att säkerställa lång livslängd.
 

Flera kundfördelar

Allt detta innebär flera fördelar för kunden, som kortare down-time, snabb installation, optimal storlek och placering.

– Teknikhuset visar på en spännande utveckling och kan användas väldigt brett inom industrin samt infrastrukturellt inom områdena elnät och spårtrafik. Vi på Holtab är därför väldigt glada över att kunna presentera denna nyhet på Elfack 13, säger marknadschef Peter Ackebjer.

Läs mer om teknikhuset på produktsidan »

Nyhetsbrevet Kraftfullt

Det här är en artikel publicerad i vårt nyhetsbrev Kraftfullt. Prenumerera på Kraftfullt så kommer nyhetsbrevet direkt till din e-post. Eller ta en titt i tidigare utgivna nummer.