Svenska
In English
Dansk

Holtabs personal tränas i att rädda liv

Sedan fler år arrangerar Holtab utbildning i hjärt- och lungräddning för personalen. Samtliga erbjuds möjlighet att få lära sig tekniker och öka sin kunskap i hur man ska agera om en olycka är framme. Kurserna leds av "HLR-instruktören" och dess huvudinstruktör Katarina N. Lindahl.
– Vi ser det som mycket angeläget att vår personal tränas i situationer där ett liv står på spel. Det ger en extra trygghet att veta att ens kollegor har lärt sig hur man ska agera. Sedan vet man ju förstås aldrig hur man reagerar om något händer i skarpt läge, men oavsett är det såklart bättre om man redan tränat, säger Emma Sjöbring-Berg, som är HR-chef på Holtab.

Emma Sjöbring-Berg, HR-chef

Emma berättar vidare att regelbundenheten i utbildningen är mycket viktig. Det kan vara svårt att komma ihåg hur man ska agera, men ju oftare denna påminnelse sker desto säkrare blir man. Detta är anledningen till att Holtab valt att ha kursen regelbundet återkommande vart tredje år.

– Vi kommer att fortsätta och upprepa HLR-utbildningen löpande så att alla känner sig uppdaterade på tekniken och trygga med hur man ska agera om olyckan är framme. Vi menar att alla anställda ska gå på utbildning enligt utbildningens riktlinjer som rekommenderar vart tredje år.

På Holtab har man också utrustat varje byggnad med en hjärtstartare, och naturligtvis finns också förstahjälpenlådor lätt tillgängliga i lokalerna.

– Det är ju inte heller bara vid en arbetsplatsolycka man kan ha nytta av sin kunskap. Det känns bra att vår personal kan ta med sig sin kunskap i privata livet också. Man vet aldrig när den kan behövas.
Nyhetsbrevet Kraftfullt

Det här är en artikel publicerad i vårt nyhetsbrev Kraftfullt. Prenumerera på Kraftfullt så kommer nyhetsbrevet direkt till din e-post. Eller ta en titt i tidigare utgivna nummer.